VATRENA STIHIJA GUTA OSTRVO ANDROS: Izgorela cisterna sa vodom, pojavačaju se vatrogasne snage

Tanjug

26. 08. 2023. u 20:52

NA ANDROSU, najsevernijem ostrvu Kiklada, pojačane su danas vatrogasne snage kako bi pomogle u gašenju požara koji besni u oblasti Vitali, na severu ostrva.

ВАТРЕНА СТИХИЈА ГУТА ОСТРВО АНДРОС: Изгорела цистерна са водом, појавачају се ватрогасне снаге

FOTO: Tanjug/AP

U ovom trenutku u Rafini ima osam vatrogasnih vozila i četiri francuska vozila, koja čekaju da se ukrcaju na trajekt kako bi stigli do Androsa.

Kako prenosi lokalni sajt Enandro.gr, u podne je na lokaciji „Agia Marina” u blizini fronta u Vitaliju, vatra zahvatila kamion sa vodom Udruženja dobrovoljnih šumskih vatrogasaca Androsa, a vozač je bio prinuđen napusti vozilo.

Vatrogasna služba je obaveštena o požaru od 10 časova.

Ostrvo je bilo u centru "suve oluje", a oblast je pogodilo mnogo gromova u poslednjih nekoliko sati, prenosi “Prototema”.

Foto: Tanjug/AP

Podseća se da na ostrvu deluje 21 vatrogasac, sedam vozila, jedan helikopter i dve letelice.

Od kada je požar u oblasti Agija stavljen pod kontrolu, svi napori vatrogasaca su usmereni na aktivni front oko Vitalija, Gidesa i Ano Agios Petrosa.

Oba požara su verovatno izazvali gromovi.

Ranije popodne stanovnicima je poslata poruka upozorenja sa broja 112 da napuste područja ugrožena šumskim požarom i da slede uputstva nadležnih.

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)