SUSPENZIJA I POKRETANJE ISTRAGE: Koje su posledice sastanka predstavnika Izraela i Libije?

Srna

28. 08. 2023. u 08:21

LIBIJSKI premijer Abdulhamid el Dejba suspendovao je šefa diplomatije Nadžlu Manguš i protiv nje je pokrenuta istraga s obzirom na to da se prošle sedmice sastala sa izraelskim ministrom spoljnih poslova Elijem Koenom, uprkos tome što dve zemlje nemaju zvanične diplomatske odnose.

СУСПЕНЗИЈА И ПОКРЕТАЊЕ ИСТРАГЕ: Које су последице састанка представника Израела и Либије?

Foto: Unsplash

Saopštenje Izraela o sastanku tokom kojeg su šefovi diplomatija razgovarali o mogućoj saradnji izazvao je manje proteste u Libiji koja ne priznaje jevrejsku državu, javlja Rojters.

Libijsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Mangušova odbila susret sa predstavnicima Izraela i da ona "nije bila spremna za sve što se desilo, te da je to bio običan susret tokom sastanka u italijanskom Ministarstvu spoljnih poslova".

U saopštenju libijskog Ministarstva spoljnih poslova ističe se da tokom susreta "nije bilo nikakvih razgovora, sporazuma ili konsultacija, te da to ministarstvo u potpunosti odbacuje normalizaciju odnosa sa Izraelom".

Koen je tokom vikenda objavio saopštenje u kojem je naveo da se prošle sedmice sastao sa Mangušovom. Sastanak zvaničnika Izraela i Libije vodio je italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani.

BONUS VIDEO: RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove