"VOJNO REŠENJE BILO BI KATASTROFA": Tajani o situaciji u Nigeru

Tanjug

31. 08. 2023. u 12:26

VOJNO rešenje za puč u Nigeru bilo bi ravno "katastrofi" koja bi mogla da izazove novu migracionu krizu, izjavio je danas italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani.

ВОЈНО РЕШЕЊЕ БИЛО БИ КАТАСТРОФА: Тајани о ситуацији у Нигеру

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ekonomska zajednica zapadnoafričkih država EKOVAS pokušava da pregovara sa vođama puča koji su preuzeli vlast prošlog meseca, ali je upozorila da je spremna da pošalje trupe u Niger, kako bi se tako obnovio ustavni poredak ako diplomatski napori ne uspeju, prenosi Rojters.

- Vojno rešenje bilo bi katastrofa. Moramo da radimo iz dana u dan na diplomatskom rešenju - rekao je Tajani novinarima pre sastanka ministara spoljnih poslova EU u španskom gradu Toledu.

Kriza u Nigeru jedna je od glavnih tema sastanka na kojem će govoriti Hasumi Masudu, ministar spoljnih poslova svrgnute vlade i Omar Turej, predsednik Komisije EKOVAS.

Na pitanje da li bi vojna intervencija mogla da dovede do migrantske krize, Tajani je odgovorio da mogući rat u Nigeru znači da bi više ljudi napustilo ovu zemlju, kao u Sudanu.

Tajani je ove nedelje pozitivno govorio o predlogu Alžira za rešavanje krize, koji uključuje šestomesečni prelazni period koji bi vodile civilne vlasti, navodi Rojters.

BONUS VIDEO: NEMAČKA: Aktivisti se lepe za puteve u Minhenu, zahtevajući klimatske akcije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)