SEVERNA KOREJA O SARADNJI S MOSKVOM: Prirodno je da susedi razvijaju dobre odnose

Novosti online

25. 09. 2023. u 09:33

SEVERNA Koreja je kritikovala južnokorejskog predsednika Jun Suk Jeola zbog izjava o saradnji Pjongjanga sa Moskvom posle posete lidera Kim Džong Una Rusiji, rekavši da je prirodno i normalno da susedi održavaju bliske odnose.

СЕВЕРНА КОРЕЈА О САРАДЊИ С МОСКВОМ: Природно је да суседи развијају добре односе

Foto: Tanjug

Jun je, govoreći na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija prošle nedelje, rekao da bi bila "direktna provokacija" ako bi Rusija pomogla Severnoj Koreji da unapredi svoje programe naoružanja u zamenu za pomoć za njen sukob u Ukrajini.

U tekstu koji je prenela novinska agencija KCNA, Pjongjang je osudio Juna da "zlonamerno" kleveta njihovu prijateljsku saradnju sa Rusijom, ocenjujući da je Jun služio kao "megafon" za Sjedinjene Države.

 - Sasvim je prirodno i normalno da susedne zemlje održavaju bliske međusobne odnose i nema razloga da se takva praksa poziva na odgovornost - navodi se u saopštenju, a prenosi Rojters.

Kim se prošle nedelje vratio kući sa jednonedeljnog putovanja u Rusiju na kojem su se on i ruski predsednik Vladimir Putin složili da pojačaju vojnu i ekonomsku saradnju.

Zvaničnici SAD i Južne Koreje izrazili su zabrinutost da bi Rusija mogla da pokuša da nabavi municiju od Pjongjanga kako bi dopunila svoje sve manje zalihe za sukob u Ukrajini, dok Severna Koreja, navodno, traži tehnološku pomoć za svoje nuklearne i raketne programe.

Sve aktivnosti koje pomažu severnokorejskim programima naoružanja zabranjene su rezolucijama Saveta bezbednosti UN.

(RT)

BONUS VIDEO:

RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove