ŠOJGU SIGURAN U ISHOD RATA: Poručio - Sa ovakvom vojskom nema druge opcije osim da pobedimo

Novosti onlajn

05. 10. 2023. u 11:29

MINISTAR odbrane Rusije Sergej Šojgu održao je sastanak u štabu Združene grupe snaga – tom prilikom je zahvalio svim ruskim vojnicima i rekao da Rusija sa takvim ljudima nema druge opcije osim da pobedi.

ШОЈГУ СИГУРАН У ИСХОД РАТА: Поручио - Са оваквом војском нема друге опције осим да победимо

Foto: Tanjug/AP

- Zahvaljujem svima. Nadam se da sa takvim ljudima nemamo druge opcije osim da pobedimo - rekao je Šojgu, prenelo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U štabu Združene grupe snaga ministar je saslušao izveštaje komandanata ruskih jedinica o aktuelnoj situaciji na frontu i planovima za dalje delovanje.

Za mesec dana primljeno 38.000 dobrovoljaca

U Oružane snage Rusije za mesec dana primljeno je 38.000 dobrovoljaca – svi su motivisani i spremni za izvršavanje borbenih zadataka, izjavio je Šojgu.

Ministar je skrenuo pažnju na pitanja organizacije i obezbeđivanja borbene obuke vojnika i dobrovoljaca u rezervnim jedinicama.

- Do sada imamo 38.000 dobrovoljaca. Ljudi dolaze motivisani, spremni za izvršavanje borbenih zadataka. Neki već imaju iskustva u borbama jer se mnogi od njih, nakon isteka šestomesečnog ugovora, vraćaju po drugi put, a ima onih koji se vraćaju i po treći put - rekao je Šojgu.

Takođe je dodao da i mnoge žene dobrovoljno idu u zonu specijalne vojne operacije kao lekari.

On je pohvalio i instruktore u Oružanim snagama Rusije, istakavši da svi imaju borbeno iskustvo, a ima i onih koji su se vratili u službu nakon ranjavanja.

Takođe je dodao da su za sve grupacije trupa Oružanih snaga Rusije, koje deluju u zoni specijalne vojne operacije, formirani rezervni pukovi koji se stalno popunjavaju.

Šojgu je prethodno proverio kako teče obuka vojnika po ugovoru i dobrovoljaca u jedinicama BARS na poligonima Južnog vojnog okruga.

Kako je saopštio ruski vojni resor, obuka na poligonima izvodi se pod rukovodstvom oficira sa borbenim iskustvom koje je stečeno tokom učešća u specijalnoj vojnoj operaciji.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!