BERLIN TREBA DA BUDE NA STRANI IZRAELA: Kisindžer - Nemačka imigraciona politika je greška

Novosti online

12. 10. 2023. u 12:41

BIVŠI američki državni sekretar Henri Kisindžer je komentarisao nemačku migracionu politiku u kontekstu propalestinskih protesta u Berlinu, navodeći da su nemačke vlasti načinile grešku kada su prihvatile toliki broj migranata sa drugačijim verskim i kulturnim pogledom na svet.

БЕРЛИН ТРЕБА ДА БУДЕ НА СТРАНИ ИЗРАЕЛА: Кисинџер - Немачка имиграциона политика је грешка

Foto: EPA

- Bila je velika greška pustiti toliko mnogo ljudi sa potpuno drugačijim kulturnim i verskim bekgraundom jer se tako stvaraju interesne grupe - rekao je on za „Velt“.

Po mišljenju Kisindžera, Berlin sada treba da stane na stranu Izraela, a to može da obuhvati i vojnu podršku.

Podsetimo, nemački kancelar Olaf Šolc je na plenarnoj sednici Bundestaga rekao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova zabraniti delovanje Hamasa i propalestinske proteste u zemlji.

Predsednik Nemačko-izraelskog društva i poslanik Bundestaga iz redova „Zelenih“ Folker Bek zatražio je da se zabrani organizacija koja u Nemačkoj organizuje mitinge u znak podrške Palestini.

Podsetimo, skup solidarnosti sa palestinskim narodom, planiran u Berlinu, glavnom gradu Nemačke, nije dozvoljen iz bezbednosnih razloga.

Iz berlinske policije navedeno je da su „miting koji je planiran u različitim berlinskim četvrtima u znak solidarnosti s Palestinom i marš na istu temu, kao i svi događaji koji ih zamenjuju, zabranjeni jer predstavljaju pretnju javnoj bezbednosti i redu“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (2)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene