UPRKOS ESKALACIJI NAPADA NA GAZU: Nastavljeni pregovori Izraela i Hamasa, uz posredovanje Katara

Novosti onlajn

28. 10. 2023. u 22:20

PREGOVORI između Izraela i Hamasa, koji se vode uz posredovanje Katara sa ciljem da dođe do deeskalacije sukoba u Pojasu Gaze, nastavljeni su danas uprkos pojačanim izraelskim napadima na tu palestinsku enklavu, prenosi Rojters pozivajući se na neimenovani izvor upućen u pregovore.

УПРКОС ЕСКАЛАЦИЈИ НАПАДА НА ГАЗУ: Настављени преговори Израела и Хамаса, уз посредовање Катара

Foto Tanjug/AP

Kako je naveo, razgovori nisu prekinuti, ali se odvijaju "mnogo sporijim tempom" nego pre eskalacije, preneo je Tanjug. 

Izraelska vojska izvela je tokom noći najžešće napade na Pojas Gaze od početka rata između Izraela i Hamasa.

Sve detalje rata između Izraela i Palestine pratite u našem BLOGU UŽIVO

Netanjahu se obratio prvi put od početka rata

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao je večeras na konferenciji za novinare - prvoj od početka rata 7. oktobra - da je cilj "uništenje sposobnosti Hamasa" i oslobođenje talaca.

- Oni žele da se bore protiv neprijatelja koji napada našu decu, prijatelje, roditelje. Mi ih ohrabrujemo, a oni su trenutno u Gazi ili oko Gaze. Uvek smo ponavljali da im nikada više nećemo dozvoliti teror, a nikada više" je sada. Izrael će ukinuti ovo zlo kako bi unapredio čitavo čovečanstvo. Ovo je naš drugi rat za nezavisnost. Mi ćemo spasiti našu zemlju. Borićemo se u vazduhu, zemlji i borićemo se i pobedićemo. Ovo je misija mog života. U vaše ime i ime svih. Verujem u borce i komandante, snage, Mosad i njegove ljude i sve odbrambene sisteme. Zajedno ćemo postići pobedu. Spremni smo na sve. Ova misija je nacionalni prioritet - rekao je Hetanjahu.

BONUS VIDEO: 

EKSPLOZIJE ODJEKUJU GAZOM: Zgrade se ruše kao kule od karata - Osveta Izraela je u toku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!