U ITALIJI NEVREME ODNELO TRI ŽIVOTA: Sedam osobe se vode kao nestale, poplavljena bolnica, evakuisane porodice

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

03. 11. 2023. u 11:38

TROPSKA oluja “Kajran” koja se formirala u Atlantiku stigla je u Evropu pa tako i u Italiju.

У ИТАЛИЈИ НЕВРЕМЕ ОДНЕЛО ТРИ ЖИВОТА: Седам особе се воде као нестале, поплављена болница, евакуисане породице

Foto: AP

Nevreme je najpre pogodilo severna područja, Veneto, Trevizo, Friuli Venecija Đuliju, a potom je najstrašnije udarilo u Toskani. Nema vesti o dvoje supružnika u provinciji Pistoja, prelazili su preko mosta koji se kasnije srušio, a jedna osoba u mestu Kampo Bizancio, čiji je automobil nestao, vodi se kao nestala.

Tri žrtve su starije osobe. Jedna se nažalost udavila u svom poplavljenom stanu, druga je preminula tokom spasavanja - evakuacije privatnog staračkog doma, gde su vatrogasci uspeli da spasu 22 osobe, a treća nje ađena mrtva u blizini svoje kuće.

U mestu Prato poplavljena je bolnica, svi mostovi ka gradu zatvoreni, hiljade porodica ostale je bez struje, u Prato zaustavljeni i svi vozovi između Prato i Pistoje, zavorena deonica puta između Firence i Pize kao i između Pistoje i Firenze zbog klizišta.

Lučki saobraćaj blokiran je u Livornu i zbog intenzivnih udara vetra. Posle obilnih kiša u četvrtak uveče u južnom delu tog grada poplave su nanele ogromne štete, a danas se beleže udari vetra 120 kilometara na sat.     

Vatrogasci i Civilna zaštita rade danonoćno, spasavaju ljude, dronovi nadleću i identifikuju ugrožena područja i osobe za spasavanje. U Firenci je juče napravljen zaštitni zid u slučaju izlivanja reke Arno. Proglašeno je vanredno stanje u čitavom Regionu, a najteže su pogođeni Prato, Pistoja i Fjorentino.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove