LIDER HAMASA KRIJE SE U BUNKERU: Šef MO Izraela poručio da Sinvar dozvoljava da drugi ginu za njega

P. Z. S. / ria.ru

06. 11. 2023. u 20:35

IZRAELSKI ministar odbrane Joav Galant rekao je da se lider Hamasa Jahja Sinvar „skriva u bunkeru“, dozvoljavajući komandantima pokreta da umru dok izraelski komandanti ostvaruju svoje ciljeve.

ЛИДЕР ХАМАСА КРИЈЕ СЕ У БУНКЕРУ: Шеф МО Израела поручио да Синвар дозвољава да други гину за њега

Foto: Eks printskrin/Sprinter


-Sinvar se krije u bunkeru i dozvoljava komandantima Hamasa da umru. (Na našoj strani) komandanti predvode svoje trupe, stoje na liniji fronta i postižu uspeh na terenu, rekao je Galant, njegove reči se citiraju u saopštenju za javnost iz izraelskog Ministarstva odbrane.

Napominje se da je ministar odbrane akcije Izraelskih odbrambenih snaga tokom proteklog dana nazvao impresivnim.

-Ovi napori daju izuzetna dostignuća, uključujući napade terorista i njihovih komandanata na terenu. Samo u proteklom danu eliminisali smo i komandire četa i komandire bataljona, rekao je Galant.

Izrael je 7. oktobra bio podvrgnut raketnom napadu bez presedana iz pojasa Gaze u okviru operacije “Al-Aksa poplava”, koju je najavilo vojno krilo palestinskog pokreta Hamas. Nakon toga, borci organizacije ušli su u granična područja na jugu Izraela, gde su otvorili vatru i na vojne i na civile, a takođe su uzeli više od 200 talaca. U Izraelu je, prema lokalnim vlastima, poginulo više od 1,4 hiljade ljudi, uključujući 300 vojnih lica, a više od 5 hiljada je povređeno.

Foto Ariel Hemoni/MoD Izraela

Kao odgovor, Izraelske odbrambene snage pokrenule su operaciju Gvozdeni mačevi protiv Hamasa u Pojasu Gaze. U roku od nekoliko dana, izraelska vojska je preuzela kontrolu nad svim naseljenim područjima u blizini granice sa Gazom i počela da izvodi vazdušne udare na ciljeve, uključujući civile, u pojasu. Izrael je takođe najavio potpunu blokadu pojasa Gaze: obustavljeno je snabdevanje vodom, hranom, strujom, lekovima i gorivom.

Broj žrtava u Pojasu Gaze premašio je 10 hiljada ljudi, više od 24,8 hiljada je povređeno. Ruska ambasada je saopštila da je tokom eskalacije sukoba ubijeno 20 Rusa, dvojica su uzeti kao taoci, a sedmoro se vode kao nestali. Prema različitim izvorima, oko 150 Izraelaca bi moglo biti zarobljeno od strane Hamasa. Sam pokret je naveo da se u Pojasu Gaze nalazi oko 200-250 zatvorenika.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!