PUTINO O NOVOM SETSKOM PORETKU: Mir i stabilnost u Evroaziji su osnov za stvaranje prosperiteta

Novosti online

07. 11. 2023. u 22:53

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je da je stvaranje zajedničkog prostora mira, stabilnosti i prosperiteta u Evroaziji neophodno za formiranje novog svetskog poretka.

ПУТИНО О НОВОМ СЕТСКОМ ПОРЕТКУ: Мир и стабилност у Евроазији су основ за стварање просперитета

Foto Tanjug/AP

On je u intervjuu za „Kazahstansku gazetu“ kazao da Rusija ima posebna očekivanja od Šangajske organizacije za saradnju budući da ta organizacija ima veoma moćni politički i ekonomski potencijal budući da se prostire od Jugoistočne Azije do Bliskog istoka i Evrope.

Putin je kazao i da je privlačnost ŠOS-a u njenom fokusu na stvaranje raznovrsne saradnje, međusobno uvažavanje interesa, jednakost, otvorenost, poštovanje kulturne i civilizacijske raznolikosti.

„Upravo su te stvari koje u velikoj meri čine ŠOS drugačijom organizacijom od blokovskih struktura koje promoviše Zapad i koje su sastavljene od uskog broja učesnika“, dodao je ruski lider.

Osvrnuo se i na Zajednicu nezavisnih država rekavši da je ta organizacija takođe neotuđivi element kada je reč o održavanju mira i stabilnosti u Evroaziji.

„Od 1. januara 2024. godine Rusija će predsedavati Zajednicom nezavisnih država. Naši osnovni principi su produbljivanje ekonomske saradnje, širenje kulturnih veza, kao i kontakti kada je reč o bezbednosti i očuvanja reda i mira“, dodao je Putin za „Kazahstansku gazetu“, a preneo Kremlj.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)