IZRAELSKI BRODOVI SU "LEGITIMNA META": Huti najavlju dalje akcije protiv plovila

Tanjug

20. 11. 2023. u 22:23

VOJNI zvaničnik jemenskih Huta, general major Ali Al Moški izjavio je danas nakon otmice broda "Galaxy Leader" u Crvenom moru i njegove međunarodne posade, da su izraelski brodovi legitimne mete bilo gde.

ИЗРАЕЛСКИ БРОДОВИ СУ ЛЕГИТИМНА МЕТА: Хути најављу даље акције против пловила

Foto: Depositphotos

-Izraelski brodovi su za nas legitimne mete bilo gde...i nećemo oklevati da preduzmemo akciju, rekao je on za TV stanicu grupe Al-Masira.

Huti, koji su sebe proglasili delom „osovine otpora“ iranskih saveznika i zastupnika, takođe su lansirali seriju dronova i projektila ka Izraelu, prenosi Arab njuz.

Teretnim brodom "Galaxy Leader" pod zastavom Bahama, koji je u britanskom vlasništvu, upravlja japanska firma, ali ima veze sa izraelskim biznismenom Abrahamom „Ramijem“ Ungarom.

-Zaplena broda je samo početak, rekao je portparol Huta Mohamed Abdul Salam u nedelju u saopštenju objavljenom na platformi X (Tviter) i najavio nove pomorske napade dok Izrael ne zaustavi svoju agresiju na Gazu.

Brod koji je krenuo iz Turske u Indiju preusmeren je u jemensku luku Salif u provinciji Hodeida, saopštila je kompanija za pomorsku sigurnost Ambrei, napominjući da su među posadom bili Ukrajinci, Bugari, Filipinci, Meksikanci i jedan Rumun.

Izraelska vojska je rekla da je zaplena „veoma ozbiljan incident sa globalnim posledicama“, dok je američki vojni zvaničnik to nazvao „flagrantnim kršenjem međunarodnog prava“.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)