USRED RATA IZRAELA I PALESTINACA: Mosad ugostio katarske obaveštajce u Izraelu

Tanjug

27. 11. 2023. u 00:13

IZRAELSKA obaveštajna služba Mosad ugostila je kolege iz Katara povodom oslobađanja talaca koje drži Hamas, ali i ostalih elemenata primirja u Gazi, u čemu je posredovala Doha, rekao je večeras izraelski bezbednosni oficir.

УСРЕД РАТА ИЗРАЕЛА И ПАЛЕСТИНАЦА: Мосад угостио катарске обавештајце у Израелу

Foto: Printskrin Youtube/NowThis World

Katarski obaveštajci stigli su u subotu u Izrael i ne zna se koliko će tu ostati, dodao je zvaničnik, rekavši da je saradnja između agencija "tradicionalno bliska" uprkos izostanku zvaničnih odnosa između dve zemlje.

Rojters navodi da je katarska delegacija došla u Izrael kako bi razgovarala o mogućem produžetku prekida vatre, rekao je drugi zvaničnik za britansku agenciju, ali nije poznato da li su obaveštajci uključeni u te razgovore.

Isti zvaničnik je rekao da je deo katarskih obaveštajaca ostao u Izraelu da radi na "jačanju saradnje tokom operacije, kako bi se osiguralo da proces prođe glatko, dok paralelno koordinišu sa centralom u Dohi".

Zalivska zemlja već je ugostila nekoliko visokih zvaničnika Hamasa i političko krilo te organizacije, piše Rojters.

Katar, takođe, ima srdačne odnose sa Iranom, izraelskim neprijateljem, koji podržava Hamas.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!