MEDIJI TVRDE: Ilon Mask stigao u Izrael

Tanjug

27. 11. 2023. u 09:41

AMERIČKI milijarder, vlasnik kompanija Iks (Tviter), Tesla i Spejs iks Ilon Mask doputovao je danas avionom u Tel Aviv, potvrdio je anonimni, dobro obavešten izvor.

МЕДИЈИ ТВРДЕ: Илон Маск стигао у Израел

Foto Tanjug/AP

Američki milijarder, vlasnik kompanija Iks (Tviter), Tesla i Spejs iks Ilon Mask doputovao je danas avionom u Tel Aviv, potvrdio je anonimni, dobro obavešten izvor.

Prema pisanju Rojtersa Mask je započeo svoju posetu tokom koje će izraelski lideri nastojati da skrenu pažnju svetske javnosti na tešku situaciju talaca koje Hamas drži zatočene u ratom razorenom Pojasu Gaze i da istaknu pitanje rastućeg antisemitizma na internetu.

Izraelski predsednik Isak Hercog potvrdio je u nedelju da će se sastati sa Maskom, a prema pisanju izraelskih medija, Mask će se sastati i sa premijerom Benjaminom Netanjahuom.

Predsednik izraelske vlade se 18. septembra sastao sa Maskom u Kaliforniji i pozvao ga da utiče da se uspostavi ravnoteža između zaštite slobode izražavanja i borbe protiv govora mržnje nakon višenedeljnih kontroverzi oko antisemitskih sadržaja na platformi Iks.

Mask je odgovorio da se protivi antisemitizmu i svemu što "promoviše mržnju i sukobe" i ponovio da platforma Iks neće promovisati govor mržnje.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove