PUTINOVA PORUKA PALESTINCIMA: Ruski predsednik objavio ključni uslov za rešavanje sukoba na Bliskom istoku

Novosti onlajn

28. 11. 2023. u 14:10

STVARANjE palestinske države u granicama iz 1967. godine ključni je uslov za rešavanje palestinsko-izraelskog sukoba, naveo je ruski predsednik Vladimir Putin u poruci palestinskom lideru Mahmudu Abasu povodom Međunarodnog dana solidarnosti sa palestinskim narodom.

ПУТИНОВА ПОРУКА ПАЛЕСТИНЦИМА: Руски председник објавио кључни услов за решавање сукоба на Блиском истоку

FOTO: Tanjug/AP

- Sada, kada krvavi sukob donosi mnoge patnje civilima Palestine, smatram da je od posebnog značaja da se potvrdi dosledni stav Rusije u korist realizacije legitimnih prava vašeg naroda da stvore sopstvenu, suverenu državu u granicama iz 1967. godine sa prestonicom u Istočnom Jerusalimu. Upravo je to ključni uslov za postizanje sveobuhvatnog, dugoročnog i pravednog palestinsko-izraelskog rešenja situacije - navodi se u poruci Putina koju je pročitao zamenik šefa ruske diplomatije Mihail Bogdanov na događaju u ambasadi Palestine u Rusiji.

Ruski lider je istakao da je siguran da se zajedničkim naporima može osigurati dalji razvoj „tradicionalno prijateljskih rusko-palestinskih odnosa i međusobno korisne saradnje u različitim sferama“.

Putin je dodao da rad u tom pravcu odgovara interesima obe zemlje i u skladu je sa jačanjem regionalne bezbednosti.

„Želim vam dobro zdravlje i uspeh, a svim Palestincima mir, prosperitet i napredak u njihovoj rodnoj zemlji“, poručio je ruski predsednik.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave