BRITANSKA VOJNA OBAVEŠTAJNA SLUŽBA ZABRINUTA: Ruski PVO sistem tor m1/m2 dejstvuje u Ukrajini! (VIDEO)

Novosti online

04. 12. 2023. u 17:30

BRITANSKA vojna obaveštajna služba u svom najnovijem izveštaju navodi da ruska, kao i ukrajinska vojska i dalje nastoje da unište PVO sisteme i da je to trenutno jedna od najvažnijih faza u ovom ratu iscrpljivanja.

БРИТАНСКА ВОЈНА ОБАВЕШТАЈНА СЛУЖБА ЗАБРИНУТА: Руски ПВО систем тор м1/м2 дејствује у Украјини! (ВИДЕО)

Foto printskrin youtube

U svom dnevnom izveštaju britanski vojni obaveštajci navode da sa ruske strane, raketni sistem zemlja-vazduh malog dometa SA-15 Tor igra ključnu i u velikoj meri efikasnu ulogu.

-Sa maksimalnim dometom od 15 km, SA-15 Tor upravljaju jedinice protivvazdušne odbrane ruske vojske i konstruisan je za zaštitu prve linije kopnenih trupa. Ovo je u suprotnosti sa drugim sistemima kratkog dometa, kao što je SA-22 Pancir, kojima upravljaju ruske vazduhoplovne snage i koje obično štite komandne čvorove, PVO sisteme većeg dometa(S-300, S-400) i vazduhoplovne baze, navode britanski vojni obaveštajci.

Oni u svojoj analizi navode da se SA-15 Tor trenutno posebno koristi za suprotstavljanje operacijama ukrajinskih aviona bez posade.

Jedno od ključnih ograničenja sistema u trenutnom ratu je verovatno izdržljivost njegove posade.

-Sa utvrđenom posadom od samo tri pripadnika za svaki sistem, održavanje visokog stanja pripravnosti u dužem vremenskom periodu je vrlo verovatno dokazivanje ekstremnog testa izdržljivosti, navodi se u izveštaju britanske vojne obaveštajne službe.

TOR M-2

Tor M-1/2 je samohodni raketni sistem PVO, koji spada u kategoriju najasavremenijih PVO sistema u svetu. Namenjen je za delovanje protiv aviona, helikoptera, dronova, krstarećih raketa, precizne municije i balističkih raketa. Razvijen je bio u Sovjetskom Savezu pod oznakom 9K330. Sistem je od ranih serija posle raspada SSSR-a usavršila ruska vojska i napravila veerziju TOR -M2.

Modernizovana verzija TOR -M2 nosi oznaku 9k332 koja nosi raketu 9M331 i ima novi radar, minimalnog dometa do 1 km. Raketa prilikom lansiranja ima masu od 167 kg, dužine je 3,5 m i maksimalne brzine vođenja od 2,8 maha. Raketa koristeći komandno navođenje i radarski kontrolisani blizinski upaljač, može da izvodi manevre opterećenja do 30 G i da se koristi protiv ciljeva koji lete brzinom do 2 maha. Maksimalni domet rakete je 12 km po daljini a po visini minimalni je 100 ,m. Po visini minimalni domet je 10 m, a maksimalni 6.000 m.

Verovatnoća pogotka je 95 odsto.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)