TRAGEDIJA U TIVOLIJU, POŽAR U BOLNICI ODNEO 4 ŽIVOTA: Evakuisano 200 pacijenata usred noći

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

09. 12. 2023. u 09:46

DRAMATIČNE posledice požara koji se dogodio u petrak uveče oko 22.30 minuta usred noći a koji je izbio u bolnici San Đovani Evanđelista u Tivoliju kod Rima, veoma se brzo raširio, odneo je 4 života, 2 muškarca i 2 žene, svi starijeg životnog doba, troje usled intoksikacije, jedan pacijent od srčanog udara, dvoje je teško povređenih, 200 pacijenata evakuisanih.

ТРАГЕДИЈА У ТИВОЛИЈУ, ПОЖАР У БОЛНИЦИ ОДНЕО 4 ЖИВОТА: Евакуисано 200 пацијената усред ноћи

Foto: Printskrin

Kako se saznaje plamen je krenuo iz nekih prostorja na trećem spratu ispod zemlje gde se nalaze ambulante, odatle je vatra zahvatila najpre hitnu pomoć a potom i odelenje intenzivne terapije i širila se dalje. Iako  se vatra nije raširila na čitavu zgradu bila je zahvaćena dimom i pacijenti su prebačeni u razne bolnice. Među njima su bila i deca, njih sedmoro i trudnice. Državna policija istražuje uzroke, vatrogasci su pregledali liftove, sve se čini nakon spašavanja pacijenata da se utvrde uzroci požara.

Manje teški bolesnici prebačeni su u obližnju teratanu i ona se koristi  kao tranzitni objekat do prebacivanja kolima hitne pomoći u druge bolničke ustanove. Tužilaštvo radi na otkrivanju uzroka požara, radi se istovremeno na autopsiji tela da se vide uzroci smrti postradalih. Zna se da je veoma oštećena celokupna električna struktura kao i servisna na svim spratovima zahvaćenim požarom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZA SRBIJU NA EURO 2024 IGRAO DVOJNIK NAŠEG ASA?! Italijanska Gazeta delo sport uzdrmala tabor orlova!