ORBAN BESAN NAKON ODLUKE EU O UKRAJINI: Napustio prostoriju tokom donošenja odluke - "to je iracionalno" (VIDEO)

Novosti online

14. 12. 2023. u 19:41

EVROPSKI savet doneo je odluku o otvaranju pristupnih pregovora sa Ukrajinom, a Viktor Orban je napustio prostoriju tokom donošenja odluke.

ОРБАН БЕСАН НАКОН ОДЛУКЕ ЕУ О УКРАЈИНИ: Напустио просторију током доношења одлуке - то је ирационално (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je večeras da je odluka o otvaranju pristupnih pregovora sa Ukrajinom izuzetno važna za kredibilitet EU i "veoma moćan politički signal", a kada je reč o BiH, rekao je da EU namerava da otvori pregovore i da će u martu biti objavljen izveštaj, a na osnovu toga biti doneta odluka.

- Želimo da podržimo Ukrajinu, to je izuzetno važno. Ovo je veoma moćan politički signal, veoma moćna politička odluka - rekao je Mišel novinarima u Briselu, posle odluke Evropskog saveta da otvori pristupne pregovore sa Ukrajinom i Moldavijom i dodeli status kandidata Gruziji.

On je ocenio da je narodu Ukrajine poslata poruka da je EU na njihovoj strani.

Orban: To je loša odluka, Mađarska neće da učestvuje u tome

Mađarski premijer Viktor Orban napustio je prostoriju kada su lideri donosili odluku o otvaranju pristupnih pregovora sa Ukrajinom, potvrdila su trojica evropskih diplomata Gardijanu.

Ubrzo se i sam Orban oglasio putem Fejsbuka i ponovio da Ukrajina nije spremna da počne pristupne pregovore.

Otvaranje pristupnih pregovora sa Kijevom je "iracionalno" u trenutnim okolnostima, rekao je mađarski lider.

- Mađarska ne menja svoju poziciju - rekao je on i dodao da je ostalih 26 država članica insistiralo na preduzimanju koraka za otvaranje pregovora sa Kijevom. Kao rezultat toga, rekao je, Mađarska je odlučila da ostale članice mogu da idu svojim putem.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!