VOJSKA UKRAJINE JE NA PRAGU TEŠKE ZIME: Upozorenje francuskog generala - "Saveznici Kijeva sve manje veruju u njegovu pobedu"

Novosti onlajn

16. 12. 2023. u 08:42

POSLE propasti kontraofanzive Oružane snage Ukrajine su na pragu teške zime, a zapadni saveznici Kijeva sve manje veruju u njegovu pobedu, ocenio je francuski general Žerom Pelistrandi u razgovoru za televiziju BFM.

ВОЈСКА УКРАЈИНЕ ЈЕ НА ПРАГУ ТЕШКЕ ЗИМЕ: Упозорење француског генерала - Савезници Кијева све мање верују у његову победу

Foto Tanjug/AP

- Situacija na frontu je teška: inicijativa pripada Rusiji, a ukrajinske snage sve više idu u odbranu - rekao je general.

On je dodao da je kontraofanziva završena, a da će ukrajinska vojska nadalje samo pokušavati da zadrži liniju fronta.

I ne samo to, naglasio je Pelistrandi, kad prođe zima, Ukrajinci neće moći da napadnu ruske snage.

- Sve to se događa u trenutku kada su SAD i Zapad u nedoumici da li da nastave vojno da pomažu Kijevu, a Moskva 'doliva ulje na vatru' svojom retorikom o samouverenoj i neminovnoj pobedi u sukobu - dodao je general.

Mađarska je u četvrtak na samitu Evropske unije u Briselu blokirala glasanje za povećanje višegodišnjeg budžeta EU za 66 milijardi evra, koji uključuje i 50 milijardi za makrofinansijsku pomoć Ukrajini od 2024. do 2027. godine.

Republikanci su ranije u Senatu SAD blokirali razmatranje zahteva Bele kuće da se izdvoje nova sredstva za pomoć Ukrajini, Izraelu i za druge potrebe.

U Predstavničkom domu Kongresa SAD takođe ne žure da odobre pomoć Kijevu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

"OTISAK" Arno Gujon u podkastu "Novosti" o srpskoj dijaspori i Kosmetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima