HOĆE LI KIJEV PREŽIVETI? KulebA - SAD mogu da odobre pomoć Ukrajini posle 9. januara

Novosti online

21. 12. 2023. u 21:45

KONGRES SAD može da dodeli pomoć Ukrajini bilo kog dana posle 9. januara, kada se Predstavnički dom vrati na posao sa pauze, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba.

ХОЋЕ ЛИ КИЈЕВ ПРЕЖИВЕТИ? КулебА - САД могу да одобре помоћ Украјини после 9. јануара

Foto Tanjug/AP

-Osmog januara Senat počinje rad posle pauze, a Predstavnički dom će zasedati 9. januara i, bez preterivanja, odluka može biti doneta svakog narednog dana, rekao je ministar, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, demokrate i republikanci u Kongresu su prestali da vode burne rasprave o pomoći Ukrajini i sada postoji opšti politički konsenzus.

Šef ukrajinske diplomatije je dodao da će i republikanski i demokratski tim razgovarati o pitanju granice sa SAD uprkos činjenici da su američki poslanici na odmoru.

-Komunikacija će se odvijati i ima pomaka u ovim pregovorima, zaključio je Kuleba.

Kako podseća kijevska agencija, Bela kuća i Kongres SAD pokušavaju da postignu sporazum na osnovu kojeg bi se pružila vojna pomoć američkim saveznicima, uključujući Ukrajinu, i istovremeno sprečila ilegalna imigracija preko granice SAD i Meksika.

Lideri obe stranke saopštili su u sredu da Senat neće glasati o paketu za pružanje dodatne pomoći Ukrajini i jačanje bezbednosti granica SAD do početka sledeće godine.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove