ZAPAD U STRAHU, STIGLA NAJAVA IZ MOSKVE: Rusija i Iran potpisuju veliki međudržavni sporazum

Novosti online

15. 01. 2024. u 13:40

MOSKVA i Teheran potpisaće veliki međudržavni sporazum, saopštilo je Ministarstvo odbrane posle telefonskih razgovora šefa resora Sergeja Šojgua i njegovog iranskog kolege Mohameda Aštijanija.

ЗАПАД У СТРАХУ, СТИГЛА НАЈАВА ИЗ МОСКВЕ: Русија и Иран потписују велики међудржавни споразум

Foto: Alexandr Demyanchuk, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

- Stranke su istakle svoju privrženost osnovnim principima rusko-iranskih odnosa, uključujući bezuslovno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta jednih drugih, što će biti potvrđeno u velikom međudržavnom sporazumu koji se priprema za potpisivanje između Ruske Federacije i Islamske Republike Iran - navodi se u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Šojgu je napomenuo da Moskva i Teheran povećavaju zajedničke napore za stvaranje ravnopravnog multipolarnog sveta.

Pored toga, razgovarano je o aktuelnim pitanjima vojne i vojnotehničke saradnje i razmenjena su mišljenja o pitanjima regionalne bezbednosti.

Telefonski razgovor protekao je u prijateljskoj atmosferi i postao je sledeći korak u jačanju strateških odnosa Moskve i Teherana, dodalo je Ministarstvo odbrane.

Rad na novom velikom sporazumu između Rusije i Irana postao je poznat u septembru 2022. godine, kada su Vladimir Putin i predsednik Islamske Republike Ibrahim Raisi razgovarali o ovom pitanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!