BLINKEN I FON DER LAJEN U DAVOSU: O ratovima u Ukrajini i Gazi

Tanjug

16. 01. 2024. u 20:11

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen sastali su se danas u Davosu u Švajcarskoj, gde su razgovarali o kontinuiranoj podršci Ukrajini u ratu protiv Rusije, saopšteno je iz Stejt departmenta.

БЛИНКЕН И ФОН ДЕР ЛАЈЕН У ДАВОСУ: О ратовима у Украјини и Гази

Foto Tanjug/AP

-Oni su se takođe dotakli teme hitnog povećanja humanitarne pomoći palestinskim civilima u Gazi, sprečavanja daljeg širenja sukoba, obezbeđivanja oslobađanja svih talaca i toga da se postaraju da se napadi poput onog koji je izveo Hamas 7. oktobra više ne ponove, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Blinken i Fon der Lajen su se složili da je potrebno da se “krene u pravcu stvaranja dve države”.

Zvaničnici su se složili da su plovidbe u Crvenom moru od vitalnog značaja za globalnu trgovinu i regionalnu bezbednost i pozvali pobunjeničku grupu Huti u Jemenu da prestane sa napadima na brodove.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!