STAV SAUDIJSKE ARABIJE JASAN: "Spremni smo da priznamo Izrael ako..."

Novosti online

16. 01. 2024. u 20:59

SAUDIJSKA Arabija bi mogla da prizna Izrael ako se postigne sveobuhvatni sporazum koji bi uključivao državnost za Palestince, rekao je danas saudijski ministar spoljnih poslova, princ Faisal bin Farhan.

СТАВ САУДИЈСКЕ АРАБИЈЕ ЈАСАН: Спремни смо да признамо Израел ако...

Foto: Tanjug/AP

- Slažemo se da regionalni mir uključuje mir za Izrael, ali to se može dogoditi samo kroz mir za Palestince kroz palestinsku državu - rekao je princ Faisal bin Farhan na panelu na Svetskom privrednom forumu u Davosu.

Upitan da li bi Saudijska Arabija tada priznala Izrael kao deo šireg političkog sporazuma, rekao je: "Svakako".

Princ Faisal je rekao da je osiguravanje regionalnog mira kroz stvaranje palestinske države "nešto na čemu smo zaista radili s američkom administracijom, i sada je, u kontekstu Gaze, relevantnije".

Nakon izbijanja rata između Izraela i islamističke palestinske skupine Hamas, koja vlada Gazom, zbog napada na izraelske civile 7. oktobra, Saudijska Arabija je zaustavila incijativu koju podržava SAD da kraljevstvo normalizuje veze s Izraelom, rekla su dva izvora upoznata sa stavom Rijada, prenela je Politika.

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS: Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)