UBIJEN VISOKI KOMANDANT ELITNIH SNAGA HEZBOLAHA: "Stvari će sada planuti, ovo je bolno" - sprema se haos na Bliskom istoku

Марко Колашинац
Marko Kolašinac

08. 01. 2024. u 13:05

U IZRAELSKOM napadu na južni Liban u ponedeljak ubijen je visoki komandant Hezbolahovih elitnih snaga Radvan, rekla su tri bezbednosna izvora Rojtersu.

УБИЈЕН ВИСОКИ КОМАНДАНТ ЕЛИТНИХ СНАГА ХЕЗБОЛАХА: Ствари ће сада планути, ово је болно - спрема се хаос на Блиском истоку

Foto IDF

Bezbednosni izvori identifikovali su ga kao Visama el Tavila, zamenika šefa jedinice unutar Radvan bezbednosnih snaga. Rekli su da su on i još jedan borac Hezbolaha poginuli kada je njihov automobil pogođen u napadu na libansko selo Majdal Selm.

- Ovo je veoma bolan udar - rekao je jedan od bezbednosnih izvora.

Drugi je rekao: „Stvari će sada planuti“.

Izrael je u bombardovanju ubio više od 130 boraca Hezbolaha u južnom Libanu otkako je počelo prekogranično granatiranje nakon Hamasovog napada na izraelsku teritoriju 7. oktobra. Još 19 je ubijeno u Siriji.

Generalni sekretar Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah upozorio je Izrael u dva televizijska obraćanja prošle nedelje da ne pokreće rat u punom obimu sa Libanom.

- Ko god pomisli na rat sa nama – jednom rečju, zažaliće - rekao je Nasralah.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana