NUKLEARNO NAORUŽANI PAKISTAN PRETI ODMAZDOM: Slede ozbiljne posledice

Novosti online

17. 01. 2024. u 07:54

PAKISTAN je oštro osudio iranski vazdušni napad unutar svojih granica. U napadu je ubijeno i dvoje dece. Pakistan je to nazvao "ničim izazvanim kršenjem njihovog vazdušnog prostora" i najavio odmazdu, prenosi Si-En-En.

НУКЛЕАРНО НАОРУЖАНИ ПАКИСТАН ПРЕТИ ОДМАЗДОМ: Следе озбиљне последице

Foto: Jutjub/ISPR Official

Iran je saopštio da je upotrebio „precizne rakete i bespilotne letelice“ da uništi dva uporišta sunitske militantne grupe Džaiš el Adl, poznate u Iranu kao Džaiš el Dhulm, u pakistanskoj jugozapadnoj provinciji Beludžistan, javila je iranska novinska agencija Tasnim.

Napad je usledio nakon što je Iran u ponedeljak lansirao rakete u severnom Iraku i Siriji. To je najnovija eskalacija neprijateljstava na Bliskom istoku, gde izraelski rat u Gazi preti da eskalira u širi regionalni sukob.

Ministarstvo spoljnih poslova Pakistana saopštilo je da je u napadu na njegovoj teritoriji ubijeno dvoje nevine dece i upozorilo Iran na ozbiljne posledice.

– Još više zabrinjava što se to dogodilo uprkos postojanju nekoliko kanala komunikacije između Pakistana i Irana, saopštilo je ministarstvo.

Nakon napada, nuklearno naoružani Pakistan uputio je oštar protest visokom zvaničniku iranskog ministarstva spoljnih poslova u Teheranu, rekavši da će odgovornost za posledice pasti isključivo na Iran.

Militantna grupa Džaiš el Adl saopštila je kasno sinoć da je Iranska revolucionarna garda upotrebila šest dronova za napad i niz raketa da uništi dve kuće u kojima su živele žene i deca njihovih boraca.

Poginule su devojčice od osam i 12 godina, a povređene su najmanje četiri osobe. Cilj napada bila je i džamija u blizini napadnutih kuća.

Džaiš el Adl, ili Vojska pravde, jeste separatistička militantna grupa koja deluje sa obe strane granice i koja je ranije preuzela odgovornost za napade na iranske ciljeve. Njihov cilj je nezavisnost iranskog Sistana i pokrajine Beludžistan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!