ŠOKANTNA IZJAVA PAPA FRANJE: Govorio o istopolnim brakovima, pa pomenuo Afrikance

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

29. 01. 2024. u 17:18

PAPA Franja izjavio je u danas da su Afrikanci, kako afrički biskupi, tako i mnogi drugi ljudi, "poseban slučaj" zbog protivljenja istopolnim parovima.

ШОКАНТНА ИЗЈАВА ПАПА ФРАЊЕ: Говорио о истополним браковима, па поменуо Африканце

Foto Tanjug/AP

On je za torinsku Stampu izrazio uverenje da će osim Afrikanaca, kritičari njegove odluke da se dozvoli blagoslov za LGBT parove, na kraju ipak imati razumevanja, prenosi Rojters.

- Oni koji žestoko protestuju pripadaju malim ideološkim grupama, a poseban slučaj su Afrikanci. Za njih je homoseksualnost nešto "loše" sa kulturološke tačke gledišta i oni to ne tolerišu - rekao je papa Franja i dodao da je uveren da će postepeno svi prihvatiti duh te odluke.

Papa je priznao da je odluka o davanju blagoslova istopolnim parovima naišla na otpor, posebno u Africi, gde su biskupi odbacili tu mogućnost jer u nekim afričkim zemljama istopolne veze mogu da dovedu do zatvorske ili čak smrtne kazne.

Poglavar rimokatoličke crkve je rekao da bi pri davanju blagoslova sveštenici trebalo "prirodno da uzmu u obzir kontekst, osetljivost mesta gde se živi i najprikladniji načini za blagoslov".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)