VIKTORIJA NULAND PORUČILA ANKARI: Turska mora da se reši sistema S-400 da se vrati ponovo u program F-35!

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

31. 01. 2024. u 17:11

VIKTORIJA Nuland, zamenik državnog sekretara SAD i osoba koju zovu sivom eminencijom bajdenove administracije i arhitektom Majdanskih dešavanja u Ukrajini decembar 2013/mart 2014 oglasila se o Turskoj i programu F-35 iz koga je ta država izbačena kada je kupila ruski PVO sistem S-400.

ВИКТОРИЈА НУЛАНД ПОРУЧИЛА АНКАРИ: Турска мора да се реши система С-400 да се врати поново у програм Ф-35!

Foto: Profimedia/Ilustracija

Viktorija Nuland izjavila je da su Sjedinjene Države nisu spremne da puste Tursku nazad u svoj program borbenog aviona F-35 sve dok se reši pitanje njene nabavke ruskog odbrambenog raketnog sistema S-400, rekla je za CNN TURK vršilac dužnosti zamenika državnog sekretara SAD Viktorija Nuland.

-Bili smo u procesu pregovora o prodaji Patriot-a, a dok su ti pregovori trajali, Turska je otišla u drugom pravcu… Iskreno, ako možemo da rešimo ovo pitanje S-400, što želimo da uradimo, SAD bi rado pozdravile Tursku nazad u porodicu F-35. Ali prvo moramo da rešimo ovo drugo pitanje, i dok ga rešavamo, takođe moramo da obezbedimo da Turska ima jaku protivvazdušnu odbranu, rekla je ona u intervjuu na marginama posete Turskoj u nedelju, čiji je cilj „oživljavanje“ veza. između dve zemlje.

Po pitanju sporazuma o nabavci američkih aviona F-16 i kompleta za modernizaciju koji još treba da odobri Kongres, Nuland je rekla da su uloženi napori da se američki zakonodavci ubede da je „razvoj flote F-16 u Turskoj veoma važno za američku bezbednost i da je potpuna aktivnost i učešće na ovom nivou važno za podelu tereta među saveznicima.

-Turska nabavka ovih aviona je prioritet za SAD, dodala je ona.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)