IZRAEL POSLAO 3 DIVIZIJE NA LIBANSKU GRANICU: Admiral Hagari – Pogođeno je 3.400 lokacija Hezbolaha (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 02. 2024. u 21:42

PORTPAROL IDF kontra admiral Danijel Hagari je na konferenciji za novinare rekao da je vojska rasporedila tri divizije na severnu granicu usred Hezbolahovih napada na severni Izrael.

ИЗРАЕЛ ПОСЛАО 3 ДИВИЗИЈЕ НА ЛИБАНСКУ ГРАНИЦУ: Адмирал Хагари – Погођено је 3.400 локација Хезболаха (ВИДЕО)

Foto: Tviter

On kaže da je IDF napao više od 150 ćelija, ubivši oko 200 terorističkih operativaca, uglavnom pripadnika Hezbolaha, i gađao više od 3.400 lokacija Hezbolaha od početka rata u Gazi.

Ciljevi uključuju oko 120 osmatračnica, 40 skladišta oružja i 40 komandnih centara kojima upravljaju pripadnici Hezbolaha, zajedno sa značajnijim lokacijama kao što je pista koju Hezbolah koristi za lansiranje bespilotnih letelica i skladište oružja u kojem se čuvaju protivvazdušne rakete, kaže Hagari.

Hagari je na svojoj konferenciji za novinare takođe emitovao snimak napada na ćeliju Hezbolaha u južnoj Siriji prošlog meseca.

On kaže da IDF radi na "preoblikovanju bezbednosne realnosti" na severnoj granici, tako da se oko 80.000 Izraelaca raseljenih zbog Hezbolahovih napada može vratiti svojim domovima.

-Mi ne biramo rat kao našu prvu opciju, ali smo svakako spremni i spremamo se za njega sve vreme, ako je potrebno, kaže Hagari.

timesofisrael.com

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!