PROPAO JOŠ JEDAN POKUŠAJ ZA MIRNO REŠENJE: Sastanak o izraelskim taocima i primirju završen bez napretka

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

14. 02. 2024. u 00:54

SASTANAK visokih zvaničnika Sjedinjenih Američkih Država, Egipta, Katara i Izraela o oslobađanju izraelskih talaca i primirju završen je "željom da se nastave konsultacije i koordinacija" o ključnim pitanjima, prenela je egipatska državna informativna služba.

ПРОПАО ЈОШ ЈЕДАН ПОКУШАЈ ЗА МИРНО РЕШЕЊЕ: Састанак о израелским таоцима и примирју завршен без напретка

Vilijam Berns / Foto Tanjug-AP

Egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi sastao se sa direktorom CIA Vilijamom Bernsom i katarskim premijerom šeikom Mohamed bin Abdulrahmanom el Tanijem, koji je i ministar spoljnih poslova te zemlje i razgovarao sa njima o mogućem primirju, oslobađanju talaca i isporuci dodatne pomoći u palestinsku enklavu, navodi se u saopštenju egipatske državne informativne službe i konstatuje da nije napravljen nikakav napredak, prenosi Tajms of Izrael.

U fokusu sastanka u Kairu bio je okvirni plan koji su prošlog meseca u Parizu osmislili direktor CIA Berns, njegov izraelski kolega David Barnea iz Mosada, katarski premijer šeik El Tani i šef egipatske obaveštajne službe Abas Kamel.

Sastanku su prisustvovali direktori izraelskih bezbednosnih službi - Mosada David Barnea i Šin Beta Ronen Bar.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!