ANALIZA "BLUMBERGA": Amerika u strahu - Najveća ruska pretnja je pod vodom, a ne u svemiru

Марија Стевановић
Marija Stevanović

24. 02. 2024. u 09:58

RUSKE podmornice predstavljaju pretnju za Zapad, posebno za podvodne komunikacione kablove, izjavio je penzionisani admiral američke Ratne mornarice i bivši komandant NATO Džejms Stavridis, piše „Blumberg“.

АНАЛИЗА БЛУМБЕРГА: Америка у страху - Највећа руска претња је под водом, а не у свемиру

Foto vikipedija/Bellona Foundation

„Ruske podmornice verovatno imaju mogućnost da se spuštaju do podvodnih kablova koji su postavljeni na velikim dubinama, i mogu da poremete njihov rad“, piše Stavridis u članku pod nazivom „Najstrašnija nova ruska pretnja je pod vodom, a ne u svemiru“.

Admiral takođe smatra da te podvodne komunikacije, kroz koje svakodnevno prolaze brojne finansijske transakcije, nisu dovoljno zaštićene. Po njegovim rečima, one su „Ahilova peta“.

Podsećamo, u Americi su ranije upozoravali na „rusku pretnju“ u svemiru. Kako je objasnila Bela kuća, „pretnja po nacionalnu bezbednost“, na koju je upozoren Kongres, odnosi se na „protivsatelitsko oružje“ koje navodno pravi Rusija. Zbog toga je američki predsednik Džozef Bajden naložio administraciji da stupi u direktan kontakt sa Moskvom.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je Rusija uvek bila kategorički protiv raspoređivanja nuklearnog oružja u svemir. On je pozvao da se poštuju svi sporazumi koji postoje u toj oblasti.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

Ko će biti predsednik Narodne skupštine? ORLIĆ: Srbiju vodiće ljudi koji su dobili narodno poverenje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)