DRAMA ISPRED IZRAELSKE AMBASADE U VAŠINGTONU: Zapalio se muškarac, zadobio povrede opasne po život

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

25. 02. 2024. u 23:58

ISPRED izraelske ambasade u Vašingtonu jedan muškarac se zapalio i zadobio povrede opasne po život, saopštila je policijska uprava u Vašingtonu.

ДРАМА ИСПРЕД ИЗРАЕЛСКЕ АМБАСАДЕ У ВАШИНГТОНУ: Запалио се мушкарац, задобио повреде опасне по живот

Foto: AP

Službenici američke tajne službe ugasili su požar ispred ambasade, u severozapadnom Vašingtonu, oko 13 časova, rekao je portparol gradske vatrogasne službe Vito Mađolo.

Muškarac je sa povredama opasnim po život prebačen u obližnju bolnicu i nalazi se u kritičnom stanju, prenosi Njujork tajms.

Policija je takođe istražila sumnjivo vozilo u blizini u potrazi za eksplozivom, ali je Šon Hikman, portparol policije, rekao da su lice mesta u 16 ​​časova očistili policajci Tajne službe i Biroa za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksplozive koji su radili sa jedinicom za uklanjanje eksplozivnih ubojnih sredstava (EOD) Vašingtona. 

- Nijedan član osoblja ambasade nije povređen - rekla je portparolka izraelske ambasade u Vašingtonu Tal Naim.

Ambasada je bila mesto stalnih protesta protiv rata u Gazi dok broj poginulih civila u devastiranoj enklavi nastavlja da raste, navodi njujorški list.

U decembru se demonstrant samospalio ispred izraelskog konzulata u Atlanti, što je, kako je policija tada rekla, „verovatno bio ekstremni čin političkog protesta“.

 

BONUS VIDEO: U iščekivanju Asanža

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)