UKRAJINCI GAĐALI OKUPLJENE RUSKE SNAGE: Desetine mrtvih i ranjenih vojnika

Novosti online

29. 02. 2024. u 09:54

UKRAJINSKA vojska izvela je raketni napad na okupljene ruske snage u Olenivki, gradu u Donjeckoj oblasti, objavio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine na Fejsbuku.

УКРАЈИНЦИ ГАЂАЛИ ОКУПЉЕНЕ РУСКЕ СНАГЕ: Десетине мртвих и рањених војника

Foto MO Rusije

Ukrajinci su dodali da je u napadu poginulo i povređeno na desetine Rusa.

- Prvi izveštaji o gubicima neprijatelja u napadu: 19 mrtvih ruskih okupatora, uključujući zamenika komandanta ruske vojne jedinice, i 12 ranjenih okupatora, uključujući i komandanta te jedinice - navodi se u saopštenju.

Prethodnih nedelja bilo je nekoliko izveštaja o ukrajinskim udarima na ruske snage.

Tako je rusko odeljenje Bi-Bi-Sija javilo prošle nedelje da je ukrajinska vojska 20. februara pogodila formaciju ruske motorizovane brigade u okupiranom delu Donjecke oblasti dok su Rusi čekali svog komandanta.

Različite procene govore da je u napadu poginulo najmanje 60 ruskih vojnika. Kasnije je ruski medij Važne istorije objavio da je proverio spisak od 68 ruskih vojnika koji su poginuli u napadu.

Ukrajinske odbrambene snage su takođe nedavno izvestile o napadu na poligon ruskih trupa na levoj obali Hersonske oblasti.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!