ORBAN PUTUJE NA FLORIDU: Mađarski premijer biće gost Donalda Trampa, poznato i kada

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

04. 03. 2024. u 08:28

MAĐARSKI premijer Viktor Orban sastaće se sa bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom 8. marta na Floridi, saopšteno je danas iz kancelarije mađarskog premijera.

ОРБАН ПУТУЈЕ НА ФЛОРИДУ: Мађарски премијер биће гост Доналда Трампа, познато и када

Foto: Tanjug/AP

Orban je ranije izrazio nadu da će Tramp pobediti na američkim predsedničkim izborima u novembru.

- Nadamo se da aktuelni predsednik Džozef Bajden neće ostati na toj funkciji i da će se Tramp vratiti. Onda će nam ruke biti oslobođene za uspostavljanje mira u Ukrajini - rekao je Orban, javlja Rojters.

Mađarski premijer odbio je da šalje oružje u Ukrajinu i kritikovao je zapadne sankcije uvedene Rusiji. On je u više navrata tražio prekid vatre kako bi bio okončan sukob u Ukrajini.

Orban smatra da su predsednički izbori u Americi i glasanje za Evropski parlament u junu od ključne važnosti pošto se konzervativci u Evropi i Sjedinjenim Državama moraju zajedno boriti da bi ponovo osvojili institucije u Vašingtonu i Briselu od liberala koji su, kako je rekao, pretnja po zapadnu civilizaciju.

(Srna)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)