POGLEDAJTE - DOKUMENTOVANO UNIŠTENJE UKRAJINSKOG HIMARS-A: MLRS sistem bio raspoređen kod Nikanorovke (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

06. 03. 2024. u 07:11

DANAS su se na internetu konačno pojavili dokumentovani snimci uništenja MLRS M142 HIMARS: balistička raketa je precizno doletela na instalaciju, uništivši i nju i prateće vozilo.

ПОГЛЕДАЈТЕ - ДОКУМЕНТОВАНО УНИШТЕЊЕ УКРАЈИНСКОГ ХИМАРС-А: МЛРС систем био распоређен код Никаноровке (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Položaj HIMARS-a nalazio se u blizini šume u blizini sela Nikanorovka severno od Pokrovska (Krasnoarmejsk) otprilike 50 km od linije fronta. Na licu mesta izbio je veliki požar uz šarenu detonaciju municije.



Koordinate: 48.4272692, 37.2684172

Ovo nije prvi poraz HIMARS-a: ruske oružane snage su za manje od dve godine uništile nekoliko takvih sistema na frontu. Dakle, jedan od njih je navodno bio pokriven još u junu 2022. godine, sve u istom Krasnoarmejsku, čije su predgrađe uglavnom omiljeno mesto za „Himarse“.


Međutim, ovo je prva nedvosmislena, objektivno potvrđena epizoda. Tako da se posadi drona, operaterima streljačkih jedinica i izviđačima može čestitati na veoma velikom ulovu.

(ribar)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima