"MORAMO DA ZAŠTITIMO SVOJE PROIZVOĐAČE": Poljska traži da se Ukrajini ukinu ekonomske olakšice

Novosti online

07. 03. 2024. u 09:28

POLjSKA predlaže EU da ukine sve trgovinske olakšice koje je Kijev dobio nakon početka ruske specijalne operacije, rekao je premijer zemlje Donald Tusk.

МОРАМО ДА ЗАШТИТИМО СВОЈЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ: Пољска тражи да се Украјини укину економске олакшице

Tanjug

- Potrebne su promene koje bi zaštitile evropsko i poljsko tržište i poljske proizvođače. Pod promenama podrazumevamo potrebu da se vratimo, plus-minus, na pravila koja su važila u trgovini sa Ukrajinom i drugim trećim zemljama pre početka rata - rekao je on.

- Zaista želimo da pomognemo Ukrajini, ali moramo istovremeno da zaštitimo evropsko i poljsko tržište poljoprivrede - istakao je on.

U Poljskoj se od početka februara održavaju protesti poljoprivrednika. Glavni zahtevi demonstranata su obustava uvoza poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine u Poljsku i odustajanje od ekoloških planova Evropske unije koji podrazumevaju postizanje nulte emisije u atmosferu do 2050. godine.

Tokom uličnog protesta poljoprivrednika u sredu, demonstranti su bili neuobičajeno agresivni. U blizini zgrade kabineta premijera, demonstranti su izazvali sukobe sa policijom, palili su gume i bacali zapaljene predmete na zgradu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: GLASANjE U RUSIJI- IRVASI STIGLI PRVI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona