RAZGOVARALI ŠOLC I ZELENSKI: "Sada je sve na državama članicama"

Tanjug

14. 03. 2024. u 18:46

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski i nemački kancelar Olaf Šolc održali su danas telefonski razgovor uoči sastanka lidera Vajmarskog trougla, koji će se održati 15. marta u Berlinu.

РАЗГОВАРАЛИ ШОЛЦ И ЗЕЛЕНСКИ: Сада је све на државама чланицама

Foto: Profimedia/Ilustracija

Zelenski je zahvalio predsedniku vlade i nemačkom narodu na "dugogodišnjoj sveobuhvatnoj podršci Ukrajini" i pozdravio odobrenje nacrta pregovaračkog okvira za pridruživanje Evropskoj uniji.

- Ukrajina je završila implementaciju sva četiri zakonodavna koraka koje je definisala Evropska komisija u programu proširenja, što je osnova za odobravanje pregovaračkog okvira. Sada je sve na državama članicama. Najbrža reakcija partnera će pokazati posvećenost kursu pridruživanja Ukrajine EU - naglasio je Zelenski, prenosi Ukrinform.

Zelenski i Šolc su razgovarali o razvoju odbrambene saradnje kako na nivou država, tako i na nivou predstavnika odbrambeno-industrijskog kompleksa i lokalizaciji odbrambene proizvodnje u Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije