UKRAJINCI NE MOGU DA IZBROJE NOVE GROBOVE: "Više posećujemo sahrane nego rođendanske zabave"

Novosti online

13. 03. 2024. u 00:20 >> 07:24

REPORTERKA RTS-a Jelena Terzić navodi da je sada drastična razlika u Ukrajini u odnosu na prvu godišnjicu rata, kada je, kako je rekla, postojao entuzijazam, uverenost da zemlja može do pobede do kraja 2023. godine.

УКРАЈИНЦИ НЕ МОГУ ДА ИЗБРОЈЕ НОВЕ ГРОБОВЕ: Више посећујемо сахране него рођенданске забаве

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Na drugu godišnjicu rata vidi se zamor, kao i posledice zastoja na frontu, ističe Terzićeva.

Navela je da su joj građani Ukrajine preneli da više posećuju sahrane nego rođendanske zabave i da ne mogu više da izbroje nove humke i nove grobove.

SAD šalju Ukrajini novu vojnu pomoć od 300 miliona dolara

Sjedinjene Američke Države će poslati novi paket vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od 300 miliona dolara, saopštila je administracija predsednika Džozefa Bajdena, što je prvi takav potez u poslednjih nekoliko meseci, pošto republikanski lideri u Kongresu blokiraju dodatna sredstva za Kijev, prenosi Rojters.

Bela kuća se, navodi agencija, trudi da pronađe načine da pošalje više vojne pomoći s obzirom na situaciju na bojnom polju. 

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao je da finansiranje dolazi iz neočekivanih ušteda na osnovu ugovora sa Pentagonom i da će se koristiti za artiljerijske metke i municiju za visoko pokretne artiljerijske raketne sisteme.

Putin: Ruske trupe napreduju na severskom pravcu u Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je da ruske trupe napreduju na severskom pravcu u Ukrajini.

Foto EPA

Putin je severski pravac nazvao teškim i pohvalio borce koji se tamo bore.

- Tamo ima pomeranja. Međutim, neprijatelj se tu učvrstio, na severskom pravcu. Ali oni se odlično bore. Momci su odlični! Dobro se bore. Pomozite im - rekao je Putin na sastanku sa pobednicima upravljačkog takmičenja "Lideri Rusije".

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima