"EU NEĆE UMIRATI ZA DONBAS" Borelj: Ne treba plašiti ljude

Novosti online

21. 03. 2024. u 14:49

EU neće umirati za Donbas, ne plašite ljude, izjavio je šef diplomatije EU Žozep Borelj pred početak samita EU u Briselu.

ЕУ НЕЋЕ УМИРАТИ ЗА ДОНБАС Борељ: Не треба плашити људе

Foto AP

- Ne treba plašiti ljude da je rat neizbežan. Potreba da se podrži Ukrajina je neizbežna. Ovde se ne radi o umiranju za Donbas, već o pomoći Ukrajincima da ih ne ubijaju za Donbas, ili da ih ne ubijaju u Kijevu kada ga bombarduju - rekao je on.

Šef evropske diplomatije očekuje da će lideri EU, nakon samita, pozvati ministre da odobre predlog da se ruska sredstva koriste za finansiranje Kijeva.

- Ja sam zajedno sa Evropskom komisijom dao predlog, sada je zadatak Saveta EU da ga razmotri... Nadam se da će lideri naložiti ministrima da donesu odluku što pre - rekao je on pre samit.

Ranije je francuski predsednik Emanuel Makron rekao da su lideri zapadnih zemalja razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, konsenzus još nije postignut, „ali se ništa ne može isključiti”. On je prethodnog dana rekao i da Francuska „nema granica ni crvenih linija“ po pitanju pomoći Ukrajini.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)