"SIGURAN SAM DA ĆEMO POSLATI JASAN SIGNAL PUTINU" Šolc: Profit od zamrznute ruske imovine koristiti za kupovinu oružja za Ukrajinu

Tanjug

21. 03. 2024. u 13:55

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da bi članice EU trebalo da se dogovore da profit od zamrznute ruske imovine upotrebe za kupovinu oružja i municije za Ukrajinu.

СИГУРАН САМ ДА ЋЕМО ПОСЛАТИ ЈАСАН СИГНАЛ ПУТИНУ Шолц: Профит од замрзнуте руске имовине користити за куповину оружја за Украјину

Foto: Profimedia/Ilustracija

- To najpre treba da se upotrebi za kupovinu onog oružja i municije koji Ukrajini trebaju da se brani - rekao je Šolc uoči samita lidera EU u Briselu.

On je dodao da je veoma optimističan kada je reč o šansama da se lideri saglase po tom pitanju, prenosi Rojters.

- Sasvim sam siguran da ćemo odavde poslati veoma jasan signal Putinu. Preračunao se ako misli da nismo u stanju da podržavamo Ukrajinu sve dok to bude potrebno. A upotreba profita je mali, ali važan element - rekao je Šolc.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!