ZAHAROVA PORUČILA AMERICI: Da li ste sigurni da je to bio ISIS, nećete li se kasnije predomisliti?

Novosti online

25. 03. 2024. u 10:03

POSLE napada na koncertnu dvoranu u predgrađu Moskve, SAD pokušavaju da spasu Ukrajinu, pominjući u Rusiji zabranjenu terorističku grupu Islamska država (ISIS) i da prikriju sebe i režim Zelenskog koji je stvorila, napisala je portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova u autorskom članku za Komsomoljskuju pravdu.

ЗАХАРОВА ПОРУЧИЛА АМЕРИЦИ: Да ли сте сигурни да је то био ИСИС, нећете ли се касније предомислити?

Foto: Profimedia

- Američki politički inženjeri gurnuli su se u ćošak svojim pričama da je napad na Krokus siti hol izvela teroristička grupa ISIS. Otuda svakodnevni pokušaji Vašingtona da sebe i režim Zelenskog pokrije plašenjem od ISIS-a - istakla je ona.

Prema rečima Zaharove, postoji niz faktora koji direktno i indirektno ukazuju na umešanost američkih vlasti u sponzorisanje ukrajinskog terorizma.

- Milijarde dolara i neviđena količina oružja, uložena bez odgovornosti i uz korišćenje korupcionaških šema u kijevskom režimu, agresivnom retorikom u vezi sa Rusijom, besnim nacionalizmom, zabranom mirovnih pregovora o Ukrajini, beskrajnim pozivima da se sukob reši silom. Odbijanje osude višegodišnjih terorističkih napada, koje je izveo kijevski režim, i masovna informativna i politička podrška bilo kakvim, pa i najgnusnijim akcijama Zelenskog - navela je ona.

Ona tvrdi da su prethodne američke intervencije u bliskoistočnim pitanjima dovele do pojave, jačanja i institucionalizacije niza radikalnih i terorističkih grupa koje su i danas aktivne u regionu.

- Koja je logika, pitate se? Novac i moć. A, s obzirom na međunarodnopravnu zabranu direktne intervencije, radi se i o sejanju "kontrolisanog haosa" i preoblikovanju svetskog poretka od strane terorista. Pažnja, pitanje za Belu kuću: da li ste sigurni da je to bio ISIS, nećete li se kasnije predomisliti - zaključila je ona.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)