"NEMORALNO PONAŠANJE POSTALA JE 'NOVA NORMALNOST'": Zaharova reagovala na novu odluku Bele kuće

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

25. 03. 2024. u 18:14

VAŠINGTON neće pružati pomoć Moskvi u oblasti bezbednosti nakon terorističkog napada u koncertnoj dvorani „Krokus siti“, saopštio je predstavnik Bele kuće Džon Kirbi.

НЕМОРАЛНО ПОНАШАЊЕ ПОСТАЛА ЈЕ НОВА НОРМАЛНОСТ: Захарова реаговала на нову одлуку Беле куће

Foto: Profimedia

- Nije planirana pomoć Rusiji u sferi bezbednosti - rekao je Kirbi na brifingu.

Kako je dodao, Vašington smatra da je teroristička grupa DAEŠ* lično odgovorna za teroristički napad koji se dogodio u petak veče u Podmoskovlju.

Po rečima Kirbija, američke obaveštajne službe nastavljaju da prate aktivnost DAEŠ-a*, što je omogućilo da se „pošalje upozorenje Rusiji“.

Nakon komentara Bele kuće oglasila se zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Demonstrativno nemoralno ponašanje postalo je 'nova normalnost' u liberalnim demokratijama - ocenila je Zaharova.

Podsećamo, u petak 22. marta Kirbi je rekao da američke vlasti nisu unapred znale za pripremu terorističkog napada u Moskvi, te da upozorenje, koje je ambasada SAD izdala dve sedmice pre napada, nije imalo veze s tim.

Nakon toga je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov rekao da ne treba žuriti sa zaključcima o umešanosti DAEŠ-a u napad u „Krokusu“, te da će ruske obaveštajne službe utvrditi ko je odgovoran.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024