AMERIČKI ADMIRAL PRIZNAO ZABRINUTOST: Saradnja Rusije i Kine menja bezbednosnu situaciju

Novosti online

26. 03. 2024. u 22:50

Saradnja Moskve i Pekinga izaziva ozbiljnu zabrinutost, jer menja situaciju na polju bezbednosti u samim Sjedinjenim Američkim Državama, izjavio je načelnik indo-pacifičke komande Oružanih snaga SAD admiral Džon Akvilino.

АМЕРИЧКИ АДМИРАЛ ПРИЗНАО ЗАБРИНУТОСТ: Сарадња Русије и Кине мења безбедносну ситуацију

Foto: Mikhail Tereshchenko, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/AP Photo/Andy Wong, File/Shutterstock/Ilustracija

„Saradnja ove dve autoritarne zemlje stavlja nas u drugačiju bezbednosnu situaciju, tako da sam veoma zabrinut zbog toga“, istakao je admiral u američkom Kongresu.

On je naglasio da su rusko-kineski odnosi način da se Rusija i Kina usprotive SAD i njihovim savezima sa drugim zemljama indo-pacifičkog regiona.

Prethodno, ministar inostranih poslova Kine Vang Ji na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti izjavio je da Kina i Rusija doprinose globalnoj stabilnosti u svetu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima