POGINUO RUSKI PUKOVNIK NAKON RANJAVANJA: Borio se na Kosovu, herojski spasao porodicu tokom terorističkog napada u Moskvi

Novosti online

29. 03. 2024. u 17:11

RUSKI Pukovnik Timur Mjasnikov, koji je bio na odsustvu od rata u Ukrajini, a koji se kao doborvoljac borio na Kosovu i Metohiji, poginuo je u terorističkom napadu na Krokus siti hol u Moksvi, rekao je predsednik predsedništva Samarskog regionalnog ogranka organizacije Oficiri Rusije Artur Malivančuk.

ПОГИНУО РУСКИ ПУКОВНИК НАКОН РАЊАВАЊА: Борио се на Косову, херојски спасао породицу током терористичког напада у Москви

Foto: Profimedia/Telegram

Informacije o smrti Mjasnikova pojavile su se na ruskim telegram kanalima. On je bio na spisku hospitalizovanih posle terorističkog napada, koji je objavilo Ministarstvo zdravlja Moskovske oblasti.

- Timur je uspeo da odgurne ženu i sina na bezbedno mesto, a i sam se našao pod jakom vatrom. Pogođen je sa tri metka. Lekari su se nekoliko dana borili za njegov život, ali, nažalost, nisu mogli da ga spasu - rekao je Malivančuk. Oproštaj od Mjašnjikova biće 29. marta.

Prema rečima Malivančuka, preminuli pukovnik, diplomac Suvorovske vojne škole i Vojnog univerziteta, služio je u 3. brigadi specijalnih snaga, koja je u sastavu Glavne uprave ruskog Generalštaba (ranije GRU). Borio se na Kosovu i u Tadžikistanu, a poslednje dve godine bio je u zoni Severnog vojnog okruga.

Nekoliko dana pre terorističkog napada, Mjasnikov je otišao na odmor da poseti svoju porodicu u Moskvi. Sa suprugom i sinom došao je u Krokis siti hol na koncert grupe Piknik.


U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio 22. marta ubijeno je 140 osoba. Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 lica, uključujući četvoricu terorista.

Teroristi, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu. Sud u Moskvi odredio im je pritvor do 22. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)