PUTIN IDE U KINU: Ruski predsednik ove godine biće gost Si Đinpinga

Tanjug

09. 04. 2024. u 13:16

RUSKO Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da se očekuje da će predsednik Rusije Vladimir Putin ove godine doći u državnu posetu Kini.

ПУТИН ИДЕ У КИНУ: Руски председник ове године биће гост Си Ђинпинга

Foto: Profimedia

To je saopšteno nakon što je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov posetio Kinu.

- Kineski lider Si Đinping pozdravio je dolazak Sergeja Lavrova u Peking kao važnu etapu u sveobuhvatnim pripremama za predstojeću državnu posetu predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Narodnoj Republici Kini ove godine - navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi agencija RIA.

Lavrov je boravio u dvodnevnoj poseti Kini, gde se sastao sa kineskim kolegom Vang Jijem, i rekao da je posebna pažnja Rusije posvećena predstojećim kontaktima predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Kine Si Đinpinga.

Naveo je da mu je Vang Ji potvrdio nameru da učestvuje na sastanku Saveta ministara spoljnih poslova BRIKS-a i da Rusija i Kina nameravaju da rešavaju problem zapadnih sankcija Rusiji u okviru BRIKS-a i Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS).

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima