MAJKROSOFT SAOPŠTIO: Rusija aktivno pokušava da utiče na predsedničke izbore u SAD

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

17. 04. 2024. u 20:08

AMERIČKA kompanija Majkrosoft saopštila je danas da su se u poslednjih 45 dana aktivirale ruske onlajn kampanje koje pokušavaju da utiču na predstojeće predsedničke izbore u SAD, ali sporijim tempom nego na prošlim izborima.

МАЈКРОСОФТ САОПШТИО: Русија активно покушава да утиче на председничке изборе у САД

Foto: Tanjug/AP

-Nalozi povezani sa Rusijom šire sadržaje koji izazivaju podele u američkoj javnosti, uključujući kritikovanje američke podrške Ukrajini, navodi se u saopštenju Majkrosofta, prenosi Rojters.

Ruska ambasada u Vašingtonu nije odgovorila na zahtev za komentar, ali je Kremlj prošlog meseca saopštio da ne namerava da se meša u američke predsedničke izbore.

Zvanična Moskva je takođe odbacila američke optužbe da je Rusija orkestrirala uplitanje u predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

Iako ruske aktivnost nisu intenzivne kao uoči prethodnih izbora, to bi moglo da se promeni i intenzivira u narednom periodu, navodi se u saopštenju Majkrosofta.

-Poruke u vezi sa Ukrajinom koje se šalju posredstvom tradicionalnih medija i preko društvenih mreža uzele su maha u poslednja dva meseca. Najplodnije aktivnosti te vrste povezane su ruskom predsedničkom administracijom, tvrdi Majkrosoft navodeći da je jedan od osnovnih ciljeva širenje dezinformacija na različitim jezicima preko interneta.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave