ZVANIČNICI SAD I NATO-A FINANSIRALI TERORIZAM: Istražni komitet Rusije pokrenuo postupak (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

09. 04. 2024. u 15:25

ISTRAŽNI komitet Rusije je na zahtev poslanika, posle terorističkog napada u moskovskom „Krokus siti holu“, pokrenuo krivični postupak zbog finansiranja terorizma protiv zvaničnika SAD i zemalja NATO-a, saopštio je taj komitet na svom kanalu na Telegramu.

ЗВАНИЧНИЦИ САД И НАТО-А ФИНАНСИРАЛИ ТЕРОРИЗАМ: Истражни комитет Русије покренуо поступак (ВИДЕО)

Foto: Printskrin X/Anita78

-U Glavnoj istražnoj upravi Istražnog komiteta Rusije sprovedena je provera, na osnovu obraćanja grupe poslanika Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije i drugih lica o finansiranju terorističke aktivnosti u kojem su učestvovali visoki zvaničnici SAD i zemalja NATO-a, navedeno je u saopštenju.

NAPAD NA „KROKUS SITI HOL“

Prema poslednjim informacijama, u terorističkom napadu u „Krokus siti holu“ poginule su 144 osobe, od čega šestoro dece, a povređena je 551 osoba. Osmoro dece u napadu je izgubilo oba roditelja, a starateljstvo nad njima preuzimaju rođaci.

Četvorica terorista, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu.

Iz njihovih izjava proizlazi da je napad izveden za novac, ali jasnu sliku o tome koji su bili njihovi motivi za napad i ko su nalogodavci jednog od najkrvavijih terorističkih napada u istoriji Rusije za sada nije moguće složiti.

Moskovski sud odredio im je pritvor do 22. maja. Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima