"PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU" IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama

Tanjug

19. 04. 2024. u 09:17

MEĐUNARODNA agencija za atomsku energiju (IAEA) saopštila je da može da potvrdi da nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama, nakon što je došlo do aktiviranja iranske protivvazdušne odbrane iznad Isfahana i izveštaja da su se čule eksplozije u toj oblasti, u kojoj se nalazi velika vazdušna baza, kompleks za proizvodnju raketa i nekoliko nuklearnih lokacija.

ПАЖЉИВО ПРАТИМО СИТУАЦИЈУ ИАЕА: Нема штете на иранским нуклеарним локацијама

Foto: Printskrin/ Jutjub/ CNN

Neimenovani američki zvaničnik izjavio je prethodno za Si-En-En da je Izrael jutros izveo napad na teritoriju Irana, a iranska državna televizija prenela je da su uništena tri drona iznad Isfahana, nakon što je aktiviran sistem protivvazdušne odbrane.

U objavi IAEA na X platformi ponavlja se poziv stranama na ekstremnu uzdržanost i upozorenje da nuklearna postrojenja nikada ne bi trebalo da budu meta u vojnim sukobima.

IAEA navodi i da veoma pažljivo prati situaciju.

Iranska agencija IRNA javila je prethodno da je PVO dejstvovao u nekoliko iranskih pokrajina, ne navodeći zbog čega, a agencija Tasnim prenela je da su iranska nuklearna postrojenja bezbedna i netaknuta.

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJA U JERUSALIMU: Viđene eksplozije, sirene zavijaju u istočnom Jerusalimu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije