PRVA OSTAVKA U IZRAELSKOM GENERALŠTABU: Haliva otišao sa mesta šefa vojne obaveštajne službe

Tanjug

22. 04. 2024. u 11:20

IZRAELSKE odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da je šef vojne obaveštajne službe Aharon Haliva podneo ostavku zbog neuspeha u sprečavanju napada Hamasa na Izrael 7. oktobra prošle godine.

ПРВА ОСТАВКА У ИЗРАЕЛСКОМ ГЕНЕРАЛШТАБУ: Халива отишао са места шефа војне обавештајне службе

Tanjug

Haliva je u svojoj ostavci pozvao na osnivanje komisije "koja će istražiti i saznati u temeljnom, dubinskom, sveobuhvatnom i preciznom maniru sve faktore i okolnosti koji su doveli do teških događaja".

Reč je o prvoj ostavci nekog generala iz izraelskog generalštaba, a on je već nedelju dana posle napada Hamasa izjavio da snosi punu odgovornost, prenosi izraelski Harec.

Hamas je 7. oktobra prošle godine izvršio napad na Izrael u kojem je ubio oko 1.200 ljudi i kidnapovao oko 250, što je izazvalo rat u Gazi.

BONUS VIDEO: DIMNA ZAVESA KAO ZAŠTITA: Pogledajte šta rade ruske zaštitne trupe tokom vežbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove