PET EVRA ZA ULAZ U VENECIJU: Danas počela naplata posete čuvenom gradu, održani i protesti (VIDEO)

A. V. V.

25. 04. 2024. u 18:03

VENECIJA je danas, na veliko nezadovoljstvo turista koji sa svih meridijana svakodnevno posećuju grad na obali Jadranskog mora, i zvanično počela da naplaćuje ulazak u popularno turističko mesto.

ПЕТ ЕВРА ЗА УЛАЗ У ВЕНЕЦИЈУ: Данас почела наплата посете чувеном граду, одржани и протести (ВИДЕО)

Tanjug

Povodom novog pravilnika, meštani su se okupili u centru grada i mahali transparentima na kojima je pisalo "Venecija za sve! Zaustavite naplatu ulaznica". Okupljeni su podigli svoje pasoše u vis iz revolta jer se grad stavio u isti koš sa tematskim parkom ili muzejom, prenosi Si-En-En. Došlo je i do sukoba policije i demonstranata.

Oko 300 ljudi učestvovalo je u protestu na Rimskom trgu. Portparol gradske skupštine Venecije rekao je da je prošlo bez incidenata uprkos tome što su neki mlađi demonstranti pokušavali da probiju barijeru. U blizini glavne železničke stanice održan je manji protest, a Venecijanci su se suočili sa gradonačelnikom koji je davao intervjue raznim televizijskim ekipama.

Pilot projekat Gradskog veća u kome će se poseta Veneciji naplaćivati počela je danas u 8.00 ujutru i trajaće do sredine jula. Tokom ovog perioda gradski oci planiraju da provere da li će sistem funkcionisati pre nego što postane redovna praksa.

Prema cenovniku, svako ko poseti Veneciju kao turista tokom dana mora da plati naknadu od pet evra ako stigne na ostrvo između osam i 16 časova.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)