"UNIŠTAVANJE IMOVINE TO JE VANDALIZAM": Bajden oštro kritikovao proteste na univerzitetskim kampusima širom SAD

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

02. 05. 2024. u 18:59

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden osudio je antiizraelske proteste koji, kako kaže, izazivaju haos u univerzitetskim kampusima širom Amerike.

УНИШТАВАЊЕ ИМОВИНЕ ТО ЈЕ ВАНДАЛИЗАМ: Бајден оштро критиковао протесте на универзитетским кампусима широм САД

Tanjug

- Postoji pravo na protest, ali ne i pravo na izazivanje haosa -  poručio je Bajden.

- Uništavanje imovine nije miran protest – to je protiv zakona. Vandalizam, upad, razbijanje prozora, zatvaranje kampusa, prisiljavanje na otkazivanje nastave i mature – ništa od ovoga nije miran protest - dodao je američki predsednik.

Ukazao je da ni u jednom kampusu ne bi trebalo da bude mesta za antisemitizam ili pretnje nasiljem protiv jevrejskih studenata.

Dodao je da se u Americi poštuje pravo na slobodno izražavanje mišljenja, ali da to "treba učiniti bez nasilja, bez razaranja, bez mržnje i u okviru zakona".

- Nemojte da pogrešite, ja ću kao predsednik uvek braniti slobodu govora, ali ću uvek biti jednako snažan u zalaganju za vladavinu prava - naglasio je Bajden.

Na pitanje novinara da li su ga demonstracije navele da preispita neku od svojih politika u vezi sa Bliskim istokom, Bajden je kratko odgovorio: "Ne".

(Times of Israel)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA VEŽBA: Filipini, SAD i Francuska u Zapadnom filipinskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)