UKRAJINCI BEŽE GLAVOM BEZ OBZIRA: Moldavija spas za muškarce

Милица Шкорић
Milica Škorić

05. 05. 2024. u 11:04

VOJNO sposobni Ukrajinci često pokušavaju da pobegnu iz zemlje koristeći tranzitni put u Odeskoj oblasti koji prolazi kroz selo Palanca u Moldaviji, izjavio je Andrej Demčenko iz državne Granične službe Ukrajine.

УКРАЈИНЦИ БЕЖЕ ГЛАВОМ БЕЗ ОБЗИРА: Молдавија спас за мушкарце

Foto: AP

- Postoji put Majaki - Udobnoje - Palanca, koji prolazi kroz teritoriju Moldavije. Graničari obezbeđuju kontrolu ulaska i izlaska sa ovog tranzitnog puta. Ali, nažalost, vrlo često ljudi izaberu ovaj tranzitni put da bi ilegalno napustili zemlju. Neki se kriju u vozilima da bi došli do ovog dela, a drugi napuštaju svoja vozila i pokušavaju da se domognu teritorije Moldavije - rekao je Demčenko, prenosi TASS.

On je rekao da granična služba Ukrajine pokušava da spreči ovakve pokušaje bekstva u saradnji sa moldavskim kolegama. Ranije su ukrajinski mediji objavili snimak na kojem se vidi mnogo napuštenih automobila na deonici autoputa Majaki – Udobnoje – Palanca, kroz ukrajinsko-moldavsku granicu u Odeskoj oblasti, navodi TASS.

Vlasti u Kijevu preduzimaju sve moguće mere da spreče bekstvo iz zemlje, a vojnosposobnim muškarcima zabranjeno je da napuste Ukrajinu. Kako tvrdi ruska novinska agencija, regrutuju se i oni koji su zbog zdravstvenih problema nesposobni za vojnu službu.

BONUS VIDEO: RUSKA ARTILjERIJA IZVODI NAPAD - Posade 2S3 Akacija u jurišnoj akciji u pravcu Avdejevke

(Tanjug)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI DETALJI O ATENTATU NA FICA: Važna odluka slovačkog suda